marți, 9 decembrie 2008

Sa credem in Mos Craciun


Suntem mari, suntem adulti si acum in prag de Craciun toti visam la zilele vacantei de iarna. Si parca asa era si cind eram copii. Asteptam vacanta de iarna, care venea plina de zapada, cu gindul ca toata ziua vom fi pe derdelus. Uzi in cizmulite si in par, de atitia bulgari primiti, transpirati din cauza saniei prea mari suita de zeci de ori in virful derdelusului, dar fericiti! Si am fi facut noi mai multe nebunii daca nu trebuia sa fim cuminti ca " ne vede Mosul". Merita sa mai renunti la citeva pozne puse in gind cu citeva zile mai devreme, merita sa ajungi acasa mai devreme cu o jumatate de ora fata de ora stabilita, numai sa-i intri in gratii Mosului.
Si in seara de Craciun eram fericiti! Cadourile erau sub brad, bradul era impodobit fumos si din cuptor venea mirosul cremei de zahar ars pe care, cica tot Mosul o lasase acolo!
De ce nu am fi si azi capabili sa retraim aceeasi fericire?! Nu-i greu! Asa se creeaza atmosfera de sarbatoare! Mosul a ramas acelasi, la fel de batrin si bun ca in timpul copilariei noaste, la fel de batrin si bun ca in timpul copilariei bunicilor nostri.
Vreau sa cred ca exista Mos Craciun, vreau sa uit dezamagirea cind am aflat ca el nu exista.

Si vreau sa ma gindesc in prag de sarbatoare la nasterea Mintuitorului
În Betleem colo-n oras
Dormeau visând locuitorii
Iar lânga turma, pe imas
Stateau de paza, treji, pastorii.

Si-n miez de noapte dulce cânt
Din cer cu stele-a rasunat
Se rumenise cerul sfânt
Pastorii s-au cutremurat.

Din slavi un înger coborî:
„Fiti veseli!”- îngerul Ie-a spus„
Plecati, si-n staul veti gasi
Pe Craiul stelelor de sus!”

Pastorii veseli, în oras
Spre staul cu pasi iuti pornira
Si-un prunc atât de dragalas
Acolo-n paie ei gasira.

Nici leagan moale, nici vreun pat
Doar fân mirositor pe jos,
Pe fân, în iesle sta culcat
Micutul prunc: Iisus Christos.

El, Fiul Domnului si Crai
Al stelelor de farmec pline
De-atunci cu drag, la voi, din Rai
Cu fiecare iarna vine!…

Stati in ajul pe la feresti si ascultati colinde! Si daca la usa bat copiii primiti-i in casa si ascultati-le colindul! Cu ei incepe magia sarbatorii si puteti fi siguri ca si casa voastra va fi binecuvintata! Si nu uitati : Merita sa faceti orice fapta buna, uitind mai intii de cele rele, ca sa intrati in gratiile Mosului! Veti vedea in noaptea sfinta ca el exista!

Niciun comentariu: