marți, 2 decembrie 2008

Supa crema de conopida

Hei! Prieteni! Ce mai mincati in postul acesta? Zile trecute am preparat o delicioasa supa crema de conopida. Iata reteta:
o conopida
2-3 cartofi potriviti
2-3 morcovi
o telina potrivita
un ardei gras
2-3 cepe
1-2 linguri de faina
1,5 litri de apa
Te anunt din capul locului ca nu e o reteta complicata. Daca doresti poti oricind adauga sau scoate vreo leguma! Pastreaza totusi negresit conopida! Daca vrei si ai chef sa cureti poti adauga si un pastirnac si o radacina de patrunjel. Poti oricind mari cantitatea de apa! Nu e nimic batut in cuie! Daca ai hotarit ce legume folosesti apuca-te si curata-le. Intre timp pune apa la fiet si cind fierbe adauga legumele taiate in bucati cam cit vrei de mari. Adauga si sare la fiert. Cind constati ca legumele sunt aproape fierte adauga si conopida taiata bucatele si mai fierbe totul cam inca 10 minute.
Opreste focul si lasa legumele sa se raceasca.
Acum curata ceapa, tai-o marunt si las-o sa se calesca in putin ulei. Apoi adauga faina mesteca repede sa nu faca cocoloase si apoi adauga putina zeama de legume. Eu cred ca se poate renunta la aceasta lingura de faina! Ii poti da consistenta supei din cita cantitate de apa pui peste legume!
Cind legumele sunt reci paseaza-le cu mixerul sau blenderul,ce ai la indemina. Eu am optat pentru varianta mixer (robot). Acum in oala in care ai de gind sa faci supa pune ceapa aurie, legumele mixate si zeama unde au fiert legumele. Pune atita zeama pina iese de consistenta unei creme curgatoare. Daca vrei sa fie mai zemoasa pune mai multa zeama dar nu uita ca e totusi o supa crema. Lasa totul sa dea un clocot si supa e gata.
Poti adauga atunci cind o servesti crutoane si daca nu tii post adauga si putina smintina va fi un deliciu!

Niciun comentariu: